Links over de omgeving
een rustige omgeving Op deze pagina zijn een aantal links verzameld die u kunnen helpen bij het vergaren van informatie:

Salland Natuurlijk Gastvrij
Uitgebreide informatiesite over Salland. Kom en ontdek Salland met vertrouwde gastvrijheid, vriendelijke mensen en overheerlijke gerechten. Grootschalig (massa) toerisme kent Salland niet, maar wel een rijk geschakeerd kleinschalig aanbod van recreatie activiteiten.

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug
Een gebied met on–Nederlandse vergezichten over grote golfende heidevelden en uitgestrekte bossen.

Het Wereldtijdpad
Het Wereldtijdpad is een wandelroute op de grens van Salland en Twente. Het bestaat uit acht aan elkaar geschakelde rondwandelingen met een totale lengte van 50 km. De route begint op het plein voor de eeuwenoude Schildkerk in Rijssen. Vervolgens gaat het pad via het bosrijke Hollands Schwartzwald, de Zuurberg, het buurtschap Dijkerhoek en het natuurmuseum op de Holterberg naar de Smidsbelt, het centrumplein van Holten. Langs de route komen meer dan 2000 ’jaarpalen’ te staan, voor elk jaar van onze jaartelling één.

De Scheg
De Scheg is een modern sportcomplex in Deventer met vele sportfaciliteiten, zoals een subtropisch zwemparadijs, halfoverdekte 400 meter kunstijsbaan, wedstrijdbad, instructiebad, sport– en evenementenhal, een tennishal, zes squashbanen, fitnesscentrum, danscentrum, sauna, solarium, indoor–golf, etc.

Rustpunt Salland
In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst – Wijhe, Raalte, Rijssen–Holten en Hellendoorn zijn, op initiatief van de Stichting Recreatie Deventer Buiten inmiddels vele Rustpunten ingericht. Een Rustpunt biedt de mogelijkheid tot een korte stop bij bewoners in het buitengebied van Salland, waar u een verrassende kijk op hun erf krijgt voorgeschoteld.

Hanzesteden
De Hanzesteden Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen en Doesburg liggen als fraaie parels aan een glinsterende rivier, de IJssel, door menigeen bestempeld als de mooiste rivier van Nederland. De voormalige handelssteden laten u graag kennis maken met al hetgeen zij te bieden hebben op historisch, cultureel, landschappelijk en artistiek gebied. En dat is veel, heel veel. De roemrijke geschiedenis van het Middeleeuwse Hanzeverbond heeft z’n sporen ruimschoots achtergelaten en de steden omgetoverd tot uitermate aantrekkelijke toeristische trekpleisters. Elk van de 7 steden kent haar eigen charmes: het is u aan om die te ontdekken en er nader kennis mee te maken.

VVV Salland
Veel informatie over Salland.

VVV Deventer
De site van de VVV uit Deventer.

VVV Raalte
De site van de VVV uit Raalte.

Fietsen in overijssel
In Overijssel ligt een duizenden kilometers bewegwijzerd fietsroutenetwerk.

Mevo Reizen
Reizen naar Mongolië, Rusland en China met o.a. de Trans Siberië Express.
Ook voor groepsreizen op maat naar bijna elke bestemming in de wereld.

Het weer in de regio Deventer
Hoe is het weer in de Regio?

Links over Mongolië
Enkele links over het leven in Mongolië