Wonen in een Yurt in Salland
Ger Leven als de nomaden in de steppengebieden van Mongolië maar dan wel wat dichterbij huis...?
Dat kan! Bij Salland Yurts treft u acht yurts met een diameter van ongeveer zes meter en twee yurts met een diameter van ongeveer vijf meter aan. U kunt in de tien yurts met ongeveer 40 personen overnachten, daarnaast biedt de Grote Yurt plaats tot vijftig personen. Deze Grote Yurt is geschikt voor een bijeenkomst, een familiedag, een cursus of een feestje.

De inrichting:
De tien yurts zijn ingericht met originele Mongoolse meubels. Bestek, kookgerei, kopjes, glazen, servies en een grote wokpan voor op het kacheltje zijn aanwezig. Heeft de omgeving u gegrepen en krijgt u trek in een Mongools gerecht dan hebben wij recepten voor heerlijke traditionele Mongoolse maaltijden die u in de wokpan kunt bereiden.

De Grote Yurt:
Een Grote Yurt met een doorsnee van negen meter, speciaal ingericht voor allerlei uiteenlopende bijenkomsten biedt ruimte aan ongeveer vijftig personen. Ook deze yurt ademt de Mongoolse sfeer en geeft een bijzonder tintje aan uw bijeenkomst. De yurt is ingericht met traditioneel geschilderde kleurrijke stoelen en tafels.

Familiedag, feestje, reunie:
inrichting van een ger De Grote Yurt is uitermate geschikt voor verjaardagen, reünies, cursussen of bedrijfsbijeenkomsten. Ook voor een buffet, een speelhoek voor de kinderen of een dansvloertje is voldoende ruimte. Heeft u specifieke wensen? Wij denken graag met u mee.

Bedrijven:
Laat de traditionele conferentieoorden los en onderga de inspirerende omgeving van onze yurt. Door de landelijke ligging kan men letterlijk de bossen ingestuurd worden om met frisse ideeën terug te komen. Wij bieden u en landelijk comfort in een omgeving die uw ontmoeting verfrist.

Arrangementen:
In overleg met u kunnen diverse arrangementen worden samengesteld. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld boogschieten, GPS–tochten, survival, natuurwandeltochten op de Sallandse Heuvelrug of themawandelingen in Deventer. In de directe omgeving kan met kano’s, solexen en steppen huren.

Waar:
Sallands Yurts ligt vlakbij de fraaie Hanzestad Deventer, de IJsselvallei en het nationaal park De Sallandse Heuvelrug.

Sanitaire voorzieningen en stroom is aanwezig.

Zie hier, hier en hier de foto’s van een Ger op een natuur fair.

Lees hier meer over het opzetten van een ger.